Известие

Collapse
No announcement yet.

Педал на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Педал на съединителя

От няколко дена забелязвам ,че педала на съединителя при продължително натиснат педал не се вдига го края ,а спира точно където отделя.
    Имали вероятност системата да не е добре обезвъздушена,защото сменях съединител и спирачни накладки и цялата спирачна течност ?
    Или долната помпа си е заминала

Аз скоро сменях горна помпа съединител, симптомите бяха омекване на педала и трудно включване на скоростите,не се връщаше до край-както при теб, за долна помпа доколкото знам-работи до последно-но има теч,губиш спирачна течност, педала също може да омекне, и за да се върне трябва да го натиснеш няколко пъти. Горна помпа-около 100 лв,долна около 70.( ако говорим за Алфа 166,2.4 JTD). Тва за не доброто обезвъздушаване също е възможно.
    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Напротив!
      Долната е около 75-80лв.според отстъпките а горната е
      е от 32-45лв.!
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

може и да съм ги разменил цените

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          Напротив!
          Долната е около 75-80лв.според отстъпките а горната е
          е от 32-45лв.!
          Първоначално публикувано от vnimavai Покажи съобщение
          може и да съм ги разменил цените
          Да обобщим и да внесем малка корекция .
          Помпата е една - намира се над педала .
          Това което е отвън в коша при двигателя е работно цилиндърче .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Да така е но повечето са чували "горна и долна" помпа,и така ги знаят.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Аз мисля че долната е по евтина от горната, но това е друг въпрос.
              АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
              LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

абе и аз тва написах и днес се чух с хората от които пазарувам-горната е по-скъпа от долната с 30-40 лв

Comment

Аз скоро сменях горна помпа съединител, симптомите бяха омекване на педала и трудно включване на скоростите,не се връщаше до край-както при теб, за долна помпа доколкото знам-работи до последно-но има теч,губиш спирачна течност, педала също може да омекне, и за да се върне трябва да го натиснеш няколко пъти. Горна помпа-около 100 лв,долна около 70.( ако говорим за Алфа 166,2.4 JTD). Тва за не доброто обезвъздушаване също е възможно.
                  Но странното е ,че чувам нещо като прещракване в педала,а може и да губи течност долях бая но мисля че като са сменяли съединителя и накладките не са доливали.Ще проверя тези дни

Comment

Относно помпи и т.н. http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1

И така да обобщим при педалите е скъпата (долната) помпа, при двигателя е евтината (горната) помпа.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Така съм съгласен различна ни е терминологията
                      АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD ' 99
                      LANCIA THESIS 2.4 JTD ' 03

Comment

Защо при педалите да е 'долна'? Не е по-надолу от другата... Ако приемем, че ще ги наричаме 'помпа' и двете.
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Относно помпи и т.н. http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1

И така да обобщим при педалите е скъпата (долната) помпа, при двигателя е евтината (горната) помпа.

така и аз съм съгласен, вярно е обобщението, значи се разминаваме при понятията "горна и долна", за по точно аз сменях помпата а не цилиндъра, и цените съвпадат

Comment

Първоначално публикувано от hamel1 Покажи съобщение
                            Така съм съгласен различна ни е терминологията
                            така и аз съм съгласен, вярно е обобщението, значи се разминаваме при понятията "горна и долна", за по точно аз сменях помпата а не цилиндъра, и цените съвпадат

Не ние е различна терминологията, беше долна инсинуация от моя страна ма вие сте кротушани и не стана спор

А сега сериозно, долната помпа е "около" скоростите по евтината е и е известна още като цилиндър за съединител. Горната помпа е при педалите, по скъпата е и е известна като помпа на съединител.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

"кротушани" - много яка дума, за пръв път я чувам, сещам се кво означава, но не е вярно, просто не съм имал много време/желание за спор, но после търсих в нета цени и даже звънях по тела на познати, за да разсея съмнението от "долната инсинуация" ........

Comment

Working...
                              X